miércoles, 9 de marzo de 2011

LES AULES D´EDUCACIÓ INFANTIL I LES TICS

Hui en dia les noves tecnologíes són un element fonamental en la societat i en la cultura del segle XXI, podríem afirmar que qualsevol que no estiga actualitzat en aquest món es podria considerar una persona "inculta" o "analfabeta".
Les escoles han d´estar al dia del que la societat demana, i les TICS són cada vegada un reclam més gran a la nostra cultura tecnològica.
Dins de les aules les TICS es poden emprar des de dues vessants: per una banda les podem utilitzar com a un recurs didàctic, ja  que com a mestres ens pot servir per a la recerca d´informació, per a mostrar imatges sobre un tema que es tracta a l´aula, per a mostrar videos...; i per altra banda les podem utilitzar com a un objecte d´estudi i d´experimentació, on els xiquets poden explorar per si mateixos en el fantàstic viatge cap a les noves tecnologíes.
Per a que aquestes dues vessants es duguen a terme, sería imprescindible i necessari que en cadascuna de les aules d´infantil hi haguera un ordinador amb connexió a la xarxa, per a utilitzar-lo com una eina educativa més en el procés d´ensenyament-aprenentatge.
El coneixement de les tecnologies únicament es pot aprendre amb la manipulació d´un ordinador , experimentant amb  les seues parts i el seu funcionament,realitzant un aprenentatge constructivista amb processadors senzills i amb programes com el JCLIC, on els xiquets poden jugar mentres aprenen.
Per a concluir, reitere que les noves tecnologíes són un element integrador en la societat i per tant s´ha d´iniciar des de el primer cicle d´educació infantil amb produccions senzilles i breus, ja que ens desenvolupa les capacitats comunicatives i se´ns obri  un univers on les persones es podem comunicar sense cap tipus de fronteres ni obstacles.

0 comentarios:

Publicar un comentario